Is-och snörapport

Is- och snörapporteringen ske kontinuerligt under säsongen. Vi meddelar via denna sida när isbanor och skidspår är öppna eller stängda för åkning.

Vi mäter isen efter banan och inte utanför. Om isen är tjockare än 20 cm anger vi ändå bara 20 cm.

OBS! Eget ansvar gäller alltid vid vistelse på sjöarna.

/Styrelsen

Se väderleksprognos för Ludvika via extern länk i nytt fönster.

22 Mars

Burtjärn

Banan är stängd för säsongen.

Vi har nu tagit beslutet att avsluta denna säsong och kommer därför att under de närmaste dagarna plocka ihop materialet som vi har på Burtjärn och Väsman.

Vi är så tacksamma för all positiv feedback vi fått av er och det stärker oss i arbetet med att erbjuda isbanor under säsongen.

Det kommer förmodligen bli fina dagar framöver men vi avslutar bevakningen av isarna från och med idag. Isen är generellt tjock men det finns ställen där det är mer riskabelt. När vårsolen strålar på isen så kan det gå fort att tappa bärigheten. Likaså är mycket vatten på isen ett problem för vattnet letar sig ner i sprickor och håligheter och försvagar vårisen.

Vi kommer stärkta ur denna säsong och känner redan att vi har idéer inför nästa säsong men först hälsar vi våren välkommen och sen ska vi njuta av en fin sommar.

Vi kommer den närmaste tiden att uppmärksamma våra sponsorer och vi vill än en gång tacka alla som svischat ett bidrag, det värmer!

Avslutar med några bilder från när det var som bäst.

2023

Väsman

Banan är stängd för säsongen.