Is-och snörapport

Is- och snörapporteringen ske kontinuerligt under säsongen. Vi meddelar via denna sida när banor och spår är öppna eller stängda för åkning.

Vi mäter isen efter banan och inte utanför. Om isen är tjockare än 20 cm anger vi ändå bara 20 cm.

OBS! Eget ansvar gäller alltid vid vistelse på sjöarna.

/Styrelsen

Se väderleksprognos för Ludvika via extern länk i nytt fönster.

20 Mars

Burtjärn

Idag, på vårdagjämningen har vi beslutat att avsluta årets säsong inom Väsman VinterArena och stänger därmed isbanorna på Burtjärn och Väsman. Anledningen är det varma vädret som om dagarna gör att isen blir mjuk och får en helt annan karaktär än den härliga kärnis som vi haft på Burtjärn sedan slutet på november och på Väsman sedan januari. Denna säsong blev mycket längre än förra årets och vi har kunnat erbjuda åkbar is trots att det varit ett mycket varierande väder. Mars månad blev en riktig höjdare och det känns bra att vi kunde ha så pass bra banor den sista tiden. Tyvärr blev det inte så mycket snö att förlägga skidspår på i år.

Beslutet innebär att vi plockar in allt material från sjöarna och ser över utrustningen inför nästa säsong.

Det betyder även att vi inte längre kontrollerar isens tjocklek och kvalitet. De som ger sig ut på banan får i fortsättningen själv kontrollera att den bär. Tänk även på att isen ändrar karaktär i värmen och kan trots att den är tjock, mista sin elasticitet och därmed bärighet. Wikipedia angående våris, länk.

Tack för alla fina och uppmuntrande lovord som vi inom föreningen fått ta del av, det värmer. Till hösten kör vi igång planeringen inför en ny start i slutet av 2022. Länk till plog- och spårgrupperna

Vi passar även på att tacka våra sponsorer för säsongen, länk.

Ni är alltid välkommen som medlem i föreningen och vad det innebär kan ni se via denna länk.

/Styrelsen

2022

Väsman